45-те най-впечатляващи породи кучета

Днес ще ви представим 45 – изключителни породи кучета.

1. Бернски зененхунд (Bernese Mountain Dog)


Тези кучета може да са едни от най-големите породи кучета, но те са наистина нежни гиганти със сладък, спокоен и привързан характер, обикновено са лесни за обучение.

Може да намерите храна ,аксесоари и още за тях при нас зоомагазин pet365.bg


2. Чинук (Chinook)

Сред най-редките породи кучета, Chinooks са отгледани за първи път като универсални кучета за шейни. Известно е, че са отдадени семейни домашни любимци, които са интелигентни и търпеливи – освен това те са и официалното държавно куче на Ню Хемпшир Онлайн зоомагазин пет365.бг

3. Ховаварт (Hovawart)

Преведено от английски-Ховавартът е немска порода със среден до голям размер. Името означава “двор-стражар” или “фермер-стражар” Семейни домашни любимци, но и страхотни кучета за търсене и спасяване (благодарение на доброто си обоняние).


4. Американски питбул териер

Тези супер атлетични кучета са забавни, верни спътници, които са изненадващо нежни и търпеливи към всички членове на семейството си.


5. Самоед (Samoyed)

Самоед е порода кучета, принадлежащи към типа шпиц. Тази силно енергична порода също се нуждае от енергични упражнения, тъй като първоначално са били отглеждани за стада на елени и теглене на шейни, Храна за самоед може да намерите при нас зоомагазин pet365.bg


6. Ердел териер

Традиционно се нарича „Кралят на териерите“, защото е най-голямата от породите на териера


7. Афганска хрътка (Afghan Hound)

Афганската хрътка е вид ловно куче и е една от най-древните породи кучета. Тяхната копринена, фина козина служи като защита от студа на голяма надморска височина и изисква много поддържане.


8. Аляски маламут

Аляският маламут е порода едри домашни кучета, първоначално развъждана в Аляска и използвана като впрегатни кучета. Понякога е бъркана с породата хъски, макар че двете се различават в много отношения

По природа маламутите са приятелски настроени към хората

9. Американски стафордширски териер

Преведено от английски-American Staffordshire -Terrier Американският стафордширски териер, известен също като AmStaff или American Staffy е средно голяма, с късо покритие американска порода кучета


10. Австралийска овчарка (Australian Shepherd)

С опит в овчарството, австралийката овчарка живее, за да работи (или да играе). Те са изключително интелигентни и лоялни, което ги прави изключително възприемчиви към обучението. Бъдете готови да осигурявате час или повече активни упражнения всеки ден.


Продължете на 2-ра страница с 45-те внушителни породи кучета

Вашият коментар

Имейл адреса няма да бъде публикуван!

Когато използвате нашите услуги, Вие приемате, че използваме „бисквитки" и други подобни технологии за подобряване и персонализиране на нашето съдържание, за да можем да ви предоставим възможно най-доброто потребителско изживяване. Информацията за бисквитките се съхранява във вашия браузър и изпълнява функции като да ви разпознае. Можете да управлявате вашите предпочитания за персонализиране на реклами на партньори на Pet365, като натиснете настройки от браузъра.